Čuvaće se Republika Srpska, biće čuvana i branjena, biće jačana i ojačana.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas u Bukovcu, gdje je prisustvovao 22. Zavičajnom zboru- Kosidba, čiji je cilj očuvanje krajiške tradicije i kulture.

Obraćajući se Srbima u Bukovcu na toj sportsko-kulturnoj manifestaciji, Vulin je istakao da je važno da svi Srbi, bez obzira gde žive, budu jedinstveni i da o svim pitanjima od nacionalnog interesa odlučuju zajedno u Beogradu, u prestonici svih Srba, saopštio je MUP.

- Volim kada vas vidim sabrane, okupljene, ujedinjene, volim kada vidim uspravne Srbe, baš zato što ne vole da nas vide kada smo uspravni, što ne vole da nas vide kada se radujemo. Vole nas samo kada tugujemo, kada nam je teško i kada nas proteruju odnekud. Ne vole nas kada smo jaki i kada smo jedno, kada smo zajedno. Dok predsednik Aleksandar Vučić vodi Republiku Srbiju kao predsednik svih Srba, čuvaće se Republika Srpska, biće čuvana i branjena, biće jačana i ojačana.

Vulin se dotakao i srpskog sveta rekavši:

- Srpski svet znači da su Srbi jedinstven politički narod, to znači da o najvažnijim nacionalnim pitanjima odlučujemo zajedno, to znači da smo uvek tu uz svoju Srbiju, baš kao što je i Srbija uz nas bez obzira gde mi živeli. I ova današnja manifestacija je jedan od načina da pokažemo da se srpski svet stvara, da se ne stidimo sebe, da smo složni, da smo ujedinjeni, da smo jaki.

Autor: Nezavisne.com

#RS

#Srbija

#očuvanje

#srbi