Ruski izvore navode da se ukrajinske snage predaju celom linijom fronta

Kako prenosi portal Mondo, ukrajinske snage se još drže u istočnom gradu Severodonjecku, ali su ruske snage brojnije, rekao je predsednik te zemlje Volodimir Zelenski. Dve strane se žestoko bore i zauzimaju ulicu po ulicu, dok artiljerija dejstvuje. Intenzitet borbi u tom gradu, kao i u obližnjem Lisičansku učinio je da, prema njegovim rečima, oni postanu "mrtvi gradovi".

Prema navodima ruske strane, ukrajinski vojnici predaju se preko cele linije fronta u blizini Lisičanska, Severodonjecka i opkoljenih mesta Gorskoje i Zolotoje, saopštio je danas oficir narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) Andrej Maročko.

Predaja je u toku na celoj liniji fronta na ovom području, lokalno i masovno. Ovo uključuje i grupu Lisičansk-Severodonjeck i grupu Gorskoje-Zolotoje.

U oblasti Luganska su ova dva grada jedina preostala koja su pod kontrolom ukrajinske vojske. Ruska vojska nedeljama uporno pokušava da osvoji ova dva mesta jer su ključna za kontrolu nad celim Donbasom.

Borbe su se pretvorile u krvavi i iscrpljujći rat, pri čemu su obe strane pretrpele velike gubitke. Ali ruske snage su postigle značajan napredak u poslednje dve nedelje u Severodonjecku, navode strani mediji.

pročitajte još

NOVI SRBI U NBA! 🏆

pročitajte još

ZEMLJOTRES U BIH

Autor: Mondo.rs

#Donbas

#EU

#Invazija

#Lisičansk

#NATO

#Poraz

#Severodonjeck

#Ukrajina

#Zelenski

#front

#grad

#predaja

#putin

#rat

#rusija