Legendarni fudbaler istakao da želi da napravi pun krug

Legendarni francuski fudbaler Zinedin Zidan izjavio je danas u specijalnom intervjuu za L'ekip na svoj 50. rođendan da bi voleo da bude selektor "trikolora".

Francuski mediji već neko vreme spekulišu da bi popularni Zizu mogao da nasledi aktuelnog selektora Francuske Diđea Dešana posle Mundijala u Kataru.

- Nisam završio sa "plavima". Naravno da bih voleo da budem selektor, nadam se da ću i biti jednog dana. Kad? To nije na meni da kažem. Ali želim da napravim pun krug sa reprezentacijom Francuske. Igranje za nacionalni tim je nešto najbolje što mi se desilo. Sada, kad sam trener, francuska reprezentacija mi se stalno provlači kroz misli. Da li ću naslediti Dešana? Ne znam. Ako se desi, desi. Sada je kreirana grupa igrača, tim sa svojim ciljevima. Ali ako se ukaže prilika, biću tu - izjavio je Zidan za L`ekip.

Bivši trener Reala iz Madrida rekao je da ne može nikad da kaže nikad ni u slučaju da ga pozove PSŽ, čiji će novi trener biti Kristof Galtije koji dolazi iz Nice.

- Nikad ne reci nikad. Pogotovo kada si trener u današnjem fudbalu. Kada sam bio igrač, mogao sam da biram tim skoro svaki tim u kom ću igrati. Kao trener imam dve ili tri opcije, nije baš da mogu da odem u 50 klubova. Ako ponovo preuzmem neki tim, želim da pobeđujem. To kažem uz veliku skromnost. Zato ne mogu da radim bilo gde - istakao je Zidan.

Kao trener Reala Francuz je osvojio dve titule prvaka Španije, tri Lige šampiona zaredom (2016, 2017. i 2018), dva Superkupa Evrope, dva Superkupa Španije i dva Svetska prvenstva za klubove.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#zidan