Razlog su navodi koje su izneli u javnosti

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović i aktuelni ministar odbrane Nebojša Stefanović pozvani su na razgovor u Sektoru unutrašnje kontrole, saopštio je MUP, piše Blic.

- Povodom iznetih tvrdnji i drugih navoda koje su proteklih dana putem medija iznosili ministar odbrane Nebojša Stefanović i bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, ističemo da će po nalogu Višeg javnog tužilaštva, Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije postupati u okviru svojih nadležnosti i zakonskih ovlašćenja - saopštio je MUP.

Kako je dodato u saopštenju, "gospodin Stefanović i gospođa Hrkalović, kao nekadašnji najviši rukovodioci Ministarstva unutrašnjih poslova su pozvani na razgovor od strane Sektora unutrašnje kontrole radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti".

Podsetimo, Dijana Hrkalović je u intervjuu koji je dala za list Objektiv optužila Nebojšu Stefanovića da je lično štitio klan Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića, kriminalne grupe koja je optužena za sedam stravičnih likvidacija, kao i da je učestvovao u aferi "Jovanjica" i naredio prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Dodala je i da je svoje ime nakon odlaska iz službe promenila upravo kako Stefanović "ne bi znao kuda se kreće".

Na ove optužbe aktuelni ministar odbrane odgovorio je u video-obraćanju poslatom medijima u kom je pričao o intimnom životu Hrkalovićeve koja je, kako je naveo, "bila na odmoru u Izraelu sa visokopozicioniranim pripadnikom kavačkog klana", na šta je ona dan kasnije ponovo odgovorila izjavom da je Stefanoviću "bolje da ćuti, da ne bi ona progovorila".

- Njemu bi bilo bolje da ne pominje ništa na temu mojih ljubavnih veza, i da ne izmišlja te gluposti koje je izmišljao juče. Njega će da boli glava ako ja krenem da pričam o mojim ljubavnim vezama - rekla je Hrkalovićeva u Jutarnjem programu televizije Hepi.

Autor: blic.rs

#dijana hrkalovic

#mup

#nebojsa stefanovic