Pored glumačke karijere oprobao se i kao voditelj.

Glumac i voditelj Bogoljub Mitić Đoša rođen je 12. januara 1968. u Vlasotincu, u blizini Leskovca. Široj javnosti postao je poznat po seriji Siniše Pavića Porodično blago.

Pre serije Porodično blago bio je upravnik Amaterskog Valter teatra u Vlasotincu. Igrao je u Leskovačkom pozorištu, a bio stalni član Šabačkog ansambla. Završio je Fakultet za pozorišnu organizaciju i menadžment u kulturi u 44. godini života i tako pokazao da za obrazovanje nikad nije kasno.

Uloga bata Đoše ga je proslavila, a on je zbog fanstastično odigrane uloge dobio i druge angažmane. Pa smo tako mogli da ga vidimo i u serijama: Sve je za ljude, Seljaci, Crni Gruja, Agencija za SIS, Nemanjići rađanje kraljevine.

IZVOR: YT / Marko Petrovic

Pored glumačke karijere, oprobao se i kao voditelj u muzičkim emisijama Grand produkcije i rijaliti šoua Parovi, gde je u 5. sezoni imao svoju emisiju Jutarnja kafica

Učestvovao je i u šouu Tvoje lice zvuči poznato, a njegova najsmešnija imitacija je ova, kad je imitiao Severinu i njen nastup na Evroviziji sa pesmom Moja štikla.

Bio je oženjen i imao je 2 ćerke. Preminuo je 22. juna 2017. u Beogradu, od posledica srčanog udara, a sahranjen je u Vlasotincu.

Video: Facebook.com/Tvoje Lice Zvuci Poznato

Autor: Redportal.rs

#Srbija

#glumac

#đoša