Devojke nikada nisu upoznale vlasnika, ali kada su pokušale da ga pozovu, ni po dolasku, nisu mogle da ga dobiju na telefon

Prilikom rezervacije smeštaja za putnike ili turiste unapred, ali i na licu mesta, najvažnije je da mesto bude čisto i uredno, ali i da nema skrivenih kamera u sobama…

Tviteraš po imenu Džoana Foks otkriva šta je doživela sa svojom prijateljicom, u vezi sa rezervacijom smeštaja na čuvenoj platformi Air BNB. Nakon još slika i video snimaka, žena je objasnila da su nedavno boravili u stanu gde su na kraju našli 10 skrivenih kamera, čak i pod tuševima.

- Nedavno smo boravili u Filadelfiji preko Air BNB-a i pronašli najmanje 10 skrivenih kamera širom kuće. Uključujući tuševe i spavaće sobe. Neke su bile maskirane kao sistemi za prskanje, ali smo primetili sočivo kamere. Postavljeni su na mesta sa idealnim pogledom na ljude. Ja sam bila gola. Morala sam da se presvučem u svojoj sobi - rekla je Džoana.

Devojke nikada nisu upoznale vlasnika, ali kada su pokušale da ga pozovu, ni po dolasku, nisu mogle da ga dobiju na telefon.

- Odgovarajte samo putem poruke. Nikada nismo saznali kako izgleda, zvuči da li je muškarac ili žena - napisala je Džoana.

Ona je na lice mesta pozvala policiju radi prijave, ali ni ona nije reagovala. Takođe, Air BNB im nije ponudio povraćaj novca, već samo novi smeštaj.

- Na sreću, uočili smo kamere i izašli. Ali nemamo pojma koje snimke vlasnik ima i šta radi sa njima. Trebaju nam odgovori - rekla je Džoana.

Autor: redportal.rs

#Air BNB

#kamere

#smeštaj