Šiksi je na potezu, za jednog moramo da se otimamo!

Kako prenosi portal Mondo, Izašla je lista od 100 kandidata za najboljeg mladog igrača Evrope u prethodnoj sezoni, a u konkurenciji za nagradu Zlatni dečko našla su se i tri srpska fudbalera, od toga jedan koji nastupa u Superligi.

U pitanju je krilni fudbaler Partizana Nemanja Jović koji je među 100 nominovanih, a još jedan produkt omladinske škole crno-belih koji je na listi je Filip Stevanović. On je prethodnu sezonu proveo u Herenvenu kao pozajmljen igrač Mančester sitija

Treći srpski fudbaler na listi od 100 kandidata je Lazar Samardžić, ofanzivni vezista Udinezea rođen u Berlinu. Ponikao u omladinskom sistemu Herte, igrao je za berlinski klub, pa za RB Lajpcig pre nego što je otišao u Italiju i zaigrao za Udineze gde je skupio 16 nastupa u Seriji A prethodne sezone. 

Iz regiona svoje predstavnike imaju Hrvatska (Stipe Biuk, Joško Gvardiol) i Slovenija (Benjamin Šeško), a tu su i švajcarski fudbaler sa poreklom iz Bosne i Hercegovine Bećir Omeragić, kao i austrijski reprezentativac iz Hrvatske Luka Sučić.

Osim njih tu je i veliki broj već afirmisanih igrača, pa su tu fudbaleri Borusije Karim Adejemi, Džud Belingem, Đovani Rejna i Jusufa Mokoko, prvotimci Barselone Alehandro Balde, Ansui Fati i Ronald Arauho, igrači Bajerna Rajan Gravenberh i Džamal Musijala kao i Feliks Afeja Đan iz Rome, Brajan Brobi iz Ajaksa, Eduardo Kamavinga iz Reala, Entoni Elanga iz Mančester junatjeda, novi napadač Italije Vilfrid Njonto...

Autor: mondo.rs

#100 najboljih

#Nemačka

#Srbija

#Srpski sportisti

#Trener

#fss

#otimanje

#piksi

#pregovori

#trojica