Budimo humani ❤

Dušan Todorović(2017) rođen je u Leskovcu kao zdrava beba sa ocenom devet. Nakon četiri meseca života pored visoke temperature počeli su i trzajevi leve strane tela i po deset puta dnevno. Na odeljenju pedijatrije usledila su ispitivanja gde je otkriveno da Dušan ima bakterije u samom centru mozga, krvarenje na mozgu, ciste, upale i infekcije na istom(meningoencefalitis), određena mu je terapija i trzajevi su prestali.

Nakon tri nedelje Dušanu je otkazala leva strana tela i na magnetu glave je utvrđeno da ima Hemaplegiju, tj paralizu jedne strane tela. Mesec dana nakon bezbroj fizikalnih terapija napredak nije viđen i pored toga što je Dušanova majka primetila da ima napade, stalno grčenje mišića, prevrtanje očima, pušten je na kućno lečenje uz zakazanu kontrolu za tri meseca.

Foto: pokreni zivot

Na kontroli nakon tri meseca poslat je na hitni EEG glave gde su mu potvrđeni epileptični napadi koji su posledica Meningoencefalitisa. Kasnije, na Institutu u Beogradu je proveo dva meseca gde su saznali da je tokom trudnoće bi prisutan Citomegalo virus koji nije otkriven tokom trudnoće i koji je nakon porođaja prešao na dete.

Usled ponovne visoke temperature, Dušan je bio u blažoj komi iz koje se nije budio pet dana, i roditeljima je saopšteno da sve sada zavisi od njega. Uspeo je da se izbori iako lekari nisu verovali u to.

Dušan sada sa pet godina života ima napade više puta dnevno, ne pomera levu ruku i levu nogu, ne hoda i ne priča.

Šansa da Dušanu bude bolje postoji u Turskoj i za sada potrebna ispitivanja koja će utvrditi tok lečenja ili operacije kasnije koštaju 10.750e, ali roditelji nisu u mogućnosti da lečenje finansiraju sami, zato mole sve ljude dobre volje da im pomognu u njihovoj borbi!

Pomozimo Dušanu:

Uplatom na dinarski račun: 165-7010855807-48, Addiko banka

160-6000000838286-13, Banka Intesa

Uplatom na devizni račun:

IBAN RS351657010855831-73

Uplatom preko pejpal platforme:

paypal.me/pokrenizivotsrb

Slanjem poruke na broj 3800 (Bilo koja mreža, cena poruke 200.00 RSD)

Svrha uplate: "Dušan Todorović"

Omogućeno je i onlajn doniranje preko kartice na našem veb sajtu.

E-doniraj: www.pokrenizivot.com/donacija

https://pokrenizivot.com/donations/dusan-todorovic/

Autor: redportal.rs

#humanost

#pokreni zivot

#pomoc