Lik mlade hemičarke koja traži svoje mesto pod suncem

U Americi smo šezdesetih godina prošlog veka. Elizabet Zot radi na televiziji – što nije odlika pristojne žene. U svojim prilozima uči gledateljke širom zemlje kako da spremaju hranljive obroke – što je koliko-toliko prihvatljivo žensko zanimanje. Osim toga, Elizabet je briljantna naučnica – tako nešto je praktično nedopustivo. A uz sve to je i samohrana majka – što je već skandalozno 🧐🧐🧐.

Međutim, Elizabet se bori za svoje pravo da ne bude tipična i ne dozvoljava društvu da je ukalupi u svoje norme. Kada njena emisija Večera u šest postane veoma popularna, mnogi će se pobuniti jer ne uči domaćice samo novim receptima već i kako da promene svoj životni status quo.

Boni Garmus, kopirajterka i kreativna direktorka, napisala je roman o ženi rođenoj ispred svog vremena, koja je inteligentna, posvećena i hrabra, koja odbija kalupe i stereotipe – i svojom knjigom osvojila čitaoce širom sveta.

Lekcije iz hemije je duhovita i potresna priča koja pleni i teško se zaboravlja. Lik mlade hemičarke koja traži svoje mesto pod suncem, vodeći se isključivo logikom i naukom veoma je originalan i čitaoce neće ostaviti ravnodušnim 📚.

Roman koji će vas naterati da razmišljate o svim ženama iz stvarnog života rođenim ispred svog vremena možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari Delfi.rs i na sajtu Laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Boni Garmus

#Laguna

#Lekcije iz hemije

#bookish

#knjige