Preoket na pomolu

Predsednik ATP-a Andrea Gaudenci, izjavio je da bi ta organizacija vratila bodove Vimbldonu i skinula kaznu ukoliko Rusi i Belorusi budu mogli da igraju na tom Grend slemu, piše Telegraf.

Ovo bi moglo ponovo da dosta utiče na ATP listu, što bi Novaku Đokoviću znantno odgovoralo jer bi bio u prilici da brani svojih 2000 bodova koje je zaradio osvojivši prošle godine titulu.

– Poznat je razlog zbog kojeg smo uklonili bodove sa Vimbldona. To je stvar poštenog odnosa i toga da nema diskriminacije kao odgovor na unilateralnu odluku Vimbldona koju ne smatramo ispravnom. Takva odluka trebalo je da se donese kolektivno, uz konsultacije svih sedam faktora u tenisu – rekao je Gaudenci za italijanske medije, a potom je dodao:

– Bili bi veoma srećni da vratimo bodove Vimbldonu. Ruski i beloruski teniseri su rekli da su spremni da potpišu izjave da niko od njih nije za rat.

Ovaj čvor bi se razvezao u korist Novaka, a lanac bi bio ovakav - Rusi i Belorusi bi potpisali, Vimbldon bi ih pustio da igraju, ATP bi vratio bodove Vimbldonu, Novak bi mogao da ih brani i ne bi mu se samo oduzeli kao što je sada slučaj, te bi mogao da se vrati na prvu poziciju ukoliko odbrani trofej.

Videćemo da li su bitni momenti pred nama i da li će nepravda ipak biti izbrisana.

Autor: telegraf.rs

#atp

#novak djokovic

#vimbldon