Dve žene prebačene su u bolnicu zbog zadobijenih povreda.

Brutalni napad na grupu žena u jednom restoranu na severu Kine, koji su snimile nadzorne kamere, izazvao je lavinu osuda zbog predatorskog ponašanja i nasilja prema ženama. Incident se dogodio u petak u gradu Tangshanu u pokrajini Hubeia, u ranim jutarnjim satima.

Snimci, od kojih je jedan veoma uznemirujući, masovno su se delili na društvenim mrežama, a na jednom je prikazano kako jedan muškarac prilazi stolu i spušta ruku na leđa žene dok ona uživa u obroku sa dvoje prijatelja u restoranu u gradu Tangshanu u pokrajini Hebei, prenosi Jutarnji list.

Nakon što ga žena odgurne, muškarac je udari, a u pomoć napadnutoj ženi priskočila je njena prijateljica koja je sedela za istim stolom. Žena je ustala i udarila muškarca, nakon čega je nastao totalni haos. On je uzvratio, a potom su njemu u pomoć priskočili muškarci iz njegovog društva za stolom, koji su potom napadnutu ženu izvukli napolje i brutalno je mlatili dok je ležala na tlu.

Grupa muškaraca je na pod silovito odgurnula još jednu ženu koja joj je priskočila u pomoć. Iako se u nekom trenutku činilo da se situacija smiruje, jedan od prisutnih muškaraca nogom je nesrećnu ženu koja je sedela na podu udario u glavu.

Policija u Tangshanu saopštila je da je u subotu uhapšeno svih devet muškaraca koji su učestvovali u incidentu. O brutalnom činu nasilja oglasio se i šef Komunističke partije u Tangshanu Vu Veidong koji je rekao da će muškarci biti kažnjeni u skladu sa zakonom i da bi vlasti trebalo da pokrenu kampanju za "iskorenjivanje gangstera i zlih sila".

Dve žene prebačene su u bolnicu zbog zadobijenih povreda. Vlasti su saopštile da su u stabilnom stanju i da nisu životnu ugrožene, kao i da su još dve žene lakše povređene.

IZVOR: YT / ShanghaiEye魔都眼

Autor: Telegraf

#Brutalni napad

#nasilje

#zlostavljanje

#žene