Prelomio

Kako prenosi portal Mondo, Novak Đoković je doneo veoma važnu odluku! Nakon poraza od Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa 23. maja, najbolji teniser planete odlučio je da uzme predah i propusti narednih nekoliko turnira.

On će se na teren vratiti tek na Vimbldonu, nakon nešto više od mesec dana pauze. Zanimljivo, mečevi na jednom od najprestižnijih turnira na svetu - koji će se ove sezone igrati bez bodovanja za ATP listu, biće mu prvi na travi u sezoni!

Odluku koja donekle može da se razume prethodnih dana najavljivao je trener Goran Ivanišević, a sada je i definitivno da ćemo Novaka gledati tek u Londonu.

Umesto na turnirima po Evropi, Đoković će naredne dane provesti u Srbiji i Crnoj Gori, gde će odraditi deo priprema za veliki turnir koji ga očekuje krajem meseca.

Vimbldon, treći grend slem u sezoni, počinje 27. juna. Novak Đoković će na tom turniru braniti titulu osvojenu prethodne sezone, ali ne i bodove za ATP listu. Zbog suspenzije sportista iz Rusije i Belorusije, ATP je kaznio Vimbldon i oduzeo mu bodove za listu, što je Novaku stvorilo najveći problem.

Podsećamo, Đoković će od sledeće nedelje biti treći teniser sveta, ali verovatno i sa te pozicije prvi favorit u Engleskoj.

Danil Medvedev neće moći da učestvuje jer je Rus, Aleksandar Zverev je imao operaciju nakon polufinala Rolan Garosa, a i Rafael Nadal je tek izašao iz ubitačnog ritma i stopalo mu nije u sjajnom stanju. Ostatak teniskog vrha daleko je od Novaka u najboljoj formi, a teniserima poput Cicipasa, Alkaraza ili Ruda trava nije omiljena podloga.

Autor: Mondo.rs

#Grend Slem

#London

#Novak Đoković

#atp

#mesec dana

#nole

#novak

#pauza

#tenis

#vimbldon

#đoković