Radionica će se održati od 30. juna do 3. jula u Bajinoj Bašti

U okviru ovogodišnjeg 9. izdanja Bašta festa radionicom Bašta Pitch biće otvoren 1. program u sklopu Balkan Short Film Networka. Radionica će se održati od 30. juna do 3. jula u Bajinoj Bašti 🎬🎥.

Četvoročlani žiri koji su činili mentori radionice Bašta Pitch, reditelj Raško Miljković i producent Milan Stojanović, Drita Llolla (Seanema Film Festival) i Jakov Poposki (Drim Short Film Festival), od velikog broja pristiglih prijava odabrao je projekte iz Srbije: Avgust – reditelja Nikole Stojanovića  i producentkinje Andrijane Manojlović; Skok na glavu – reditelja Nikole Romčevića i producentkinje Milice Milinković; i Namrgođenost rediteljke Milice Spasojević i producentkinja Lene Radulović. Iz Crne Gore odabran je projekat Normalan svet rediteljke Ane Ćulum i producentkinje Anje Kečalović, a iz Severne Makedonije Pod pojas reditelja Ilije Cvetkovskog i producenta Aleksandra Zikova.

Foto: Redportal.rs/Promo

Raško Miljković, reditelj i mentor radionice Bašta Pitch, povodom početka ovog programa je izjavio:

Jako nas raduje što ove godine imamo priliku da sarađujemo sa izuzetno talentovanim filmadžijama iz celog regiona. Konkurencija je i ove godine bila oštra, ali su se ovih 5 projekata, zajedno sa svojih 10 mladih autora, ipak najviše istakli, što kroz ove scenarije, ali i svoj prethodni rad. Nadamo se da ćemo moći da im pomognemo da postanu podjednako kvalitetni u pitchingu projekata, kao što su evidentno u stvaranju filmova.

Foto: Redportal.rs/Promo

Tokom Bašta Pitcha, kroz rad sa mentorima, učesnici će steći potrebne veštine za kreiranje i sprovođenje prezentacije projekta. Poslednjeg dana festivala svi timovi imaće priliku da primene stečeno znanje i pred publikom i komisijom održe finalni pitch. Tim koji bude održao najbolju prezentaciju dobiće novčanu nagradu od 1000 € za početak rada na svom ostvarenju.

Nakon Bašta Pitcha, program Balkan Short Film Network nastaviće se na radionicama u sklopu 6. Drim Shorta (6–9. avgust 2022) i 3. Seanema Film Festivala (8–11. septembar 2022).

Autor: redportal.rs

#Balkan Short Film Network

#Bašta Pitch

#Bašta fest

#film