Beti priznaje da joj je bilo teško da se navikne - uprkos promenama u izgledu fakulteta, nije mogla odmah da se nosi sa tehnologijom

Beti Sendison, 84, upisala je koledž pre 67 godina, ali je odustala da bi se bavila majčinstvom i karijerom medicinske sestre. Ali nakon penzionisanja, konačno je odlučila da diplomira i ostvarila svoj cilj ove godine.

Beti Sendison, 84, iz Sjedinjenih Država je dokaz da nikada nije kasno da se posvetite svojim ciljevima i ostvarite ih. Beti je dokaz da nikad nije kasno za učenje. Pre 67 godina, Beti se upisala na Univerzitet u Minesoti, postavši prvi član svoje porodice koji je upisao fakultet.

Godinu dana kasnije, dobila je licencu za medicinska sestra, ali je odlučila da nastavi školovanje na univerzitetu kako bi stekla diplomu. Kada je upoznala svog muža, trebalo joj je još 25 kredita da bi stekla diplomu, ali umesto da diplomira, odlučila je da se fokusira na svoju karijeru medicinske sestre. Pored toga, Beti i njen muž su imali dvoje dece, pa joj je prioritet bilo majčinstvo.

Do 2013. godine Beti je radila kao medicinska sestra, a svih ovih godina s vremena na vreme razmišljala je o stepenu koji joj je bio na dohvat ruke. Nekoliko godina nakon penzionisanja, Beti je odlučila da konačno diplomira.

- Izašala sam na ručak sa prijateljima i razgovarali smo o našim željama i stvarima koje želimo da radimo. Rekla sam im da sam oduvek želela da završim fakultet. Trebalo mi je još oko 25 kredita da bih diplomirala - rekla je Beti lokalnim medijima.

Razgovor sa prijateljima ju je motivisao, a skoro odmah nakon toga, 2018. godine, Beti se vratila na koledž. Međutim, Beti priznaje da joj je bilo teško da se navikne - uprkos promenama u izgledu fakulteta, nije mogla odmah da se nosi sa tehnologijom.

- Zbog kompjutera sam skoro odustala - rekla je.

Zbog pandemije, nastava na koledžu je počela da se održava onlajn, a Beti je bilo teško da prati ovu novu vrstu nastave. Zbog toga je odlučila da napravi pauzu.

Čim su počeli časovi sa fizičkim prisustvom na univerzitetu, Beti je nastavila da ih pohađa i konačno diplomirala u maju ove godine. O trenutku kada je stekla diplomu, Beti kaže:

Osetila sam čistu radost. Čista satisfakcija što sam postigla svoj cilj.

Beti takođe ima sjajan savet za sve koji se dvoume oko svojih ličnih ciljeva:

Moraš da radiš šta želiš. Ne dozvolite nikome da vas zaustavi.

Autor: redportal.rs

#baka

#diploma

#medicinska sestra