Abazović je rekao da je sama činjenica da u prvu regionalnu posetu, kao premijer, dolazi u Beograd, pozitivna vest.

Crna Gora je, ističe Dritan Abazović, zainteresovana za saradnju, naša ruka je pružena i nadam se da ćemo se u ovakvim prilikma i sa ovakvim temama uvek obraćati građanima.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas u Ohridu da činjenica da će njegova prva poseta regionu biti poseta Beogradu govori da dolazi bolje vreme saradnje dve države.

Na pitanje Tanjuga da li će u posetu Srbiji doći sa nekim pozitivnim vestima, na primer, o prihvatanju da Crna Gora postane članica “Otvorenog Balkana”, te da li će moći da obezbedi podršku za to u Crnoj Gori, Abazović je rekao da je sama činjenica da u prvu regionalnu posetu, kao premijer, dolazi u Beograd, pozitivna vest.

Ovaj skup je definitivno novo lice Zapadnog Balkana

Crnogorski premijer Dritan Abazović, koji je današnjem Samitu Otvoreni Balkan u Ohridu prisustvovao kao posmatrač, poručio je da je do sada učestvovao na raznim skupovima, ali da je ovaj "definitivno novo lice" Zapadnog Balkana i apelovao da na sledećem ovakvo okupljanju bude šest, a ne pet lidera.

"Sve teme koje su tretirane isključivo se odnose na životni standard građana, bilo da se radi oo slobodnom prometu, poljoprivredi, energetici, turizmu, aktivnoj krizi ili velikim infrastrukturnim projektima... Ovo je definitivno jedan novi pristup i predstavlja zaokret u odnosu na ono što su do sada bile teme", rekao je Abazović na završnoj konferenciji za novinare posle Samita.

Autor: AP Tanjug

#Crna Gora

#Dritan Abazović

#premijer