Ninković je sa OPS-om izveo pesme sa aktuelnog prvog albuma benda Mala prodavnica delikates

Letnja scena Beogradskog dramskog pozorišta (BDP) večeras je otvorena koncertom benda OPS koji predvodi kao pevač i kompozitor, glumac Slobodan Boda Ninković.

Na otvaranju treće sezone BDP Globos arene glumac Zoran Đorđević je poželeo da njeno gledalište bude puno, a potom je najavio svog kolegu penzionera Ninkovića i njegov bend.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Pred kolegama iz ansambla BDP-a i posetiocima u ispunjenoj BDP Globos areni Ninković je sa OPS-om je izveo pesme sa aktuelnog prvog albuma benda Mala prodavnica delikatesa (2021).

Bend je, uz odličan zvuk u prostoru, žanrovski šećući od bazičnog rokenrola, preko hard roka i repa do šansone raspoloženo izveo duhovito intonirane pesme kao što su Taksi rokenrol, Televizija, Pobuna i Jamdiridaj.

OPS-u je gost u instrumentalu Ulazak u kokošarnik bio frulaš Nebojša Brdarić, čiji je solo album Vojvođanska frula nedavno izašao.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Beogradska publika je aplauzima između pesama bodrila bend, a Ninković je pred svirku rekao novinarima da je zahvalan svom doskorašnjem pozorištu što je pružilo šansu OPS-u za prvu koncertnu promociju debija u Beogradu.

OPS je osnovan u Smederevu 1977. godine, koncertno su debitovali na festivalu Omladina u Subotici, da bi pobedili 1979. na Zaječarskoj gitarijadi.

Međutim, osim nekoliko demo snimaka, bend nije objavio ništa do raspada sledeće godine, a Ninković je to objasnio postepenim odlaskom u vojsku mnogobrojnih članova benda.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

OPS se prvi put ponovo okupio privremeno 2010. godine, a stihopisac Jovica Tišma je novinarima u BDP Globos areni rekao da je bend i sada ostao retro, iako osim trojice originalnih članova postavu čine neki klinci sa dobrom energijom.

– Ako hoćete da znate kako izgleda pravi rok danas, izgleda upravo ovako – debelo, matoro, sedo. Jer više niko ne svira rokenrol. Klinci idu za svojom muzikom – rekao je Tišma.

U BDP Globos areni program će trajati do kraja septembra, a posle OPS-a slede predstave Antigona 8. i 9. juna, Trpele 10. i 11. juna, U raljama života 12. i 13. juna i druge.

Video: Tanjug/NZ

Autor: Tanjug

#BDP Globos arena

#OPS

#boda ninković