Poznati sportista napao Rafaela Nadala zbog poznatih injekcija koje redovno prima

Kako prenosi portal Mondo, španski teniser Rafael Nadal osvojio je Rolan Garos uprkos velikim problemima sa povredom stopala. Bio je vrlo loš u Madridu i Rimu, a onda se podvrgao specijalnom tretmanu. Dobijao je injekcije u stopalo kako bi ga "umrtvio" i tako je bez bola igrao mečeve u Parizu, međutim...

Ova metoda izazvala je mnogo kontroverzi pošto je nakon iznošenja svih detalja o proceduri glas digao i jedan poznati biciklista. Giljon Martin, nekada jedan od najvećih talenata svetskog biciklizma, smatra da to nije pošteno:

Ono što je Rafael Nadal uradio bilo bi nemoguće izvesti na biciklu, što je za mene normalno. Ako smo bolesni ili povređeni, ne učestvujemo, ne takmičimo se, to je za mene zdrav razum. Na duže staze, nisam siguran da će to doneti bilo šta dobro Nadalovom članku. Lekovi i injekcije ne samo da imaju efkat ozdravljenja, već svakako mogu da pomognu performansi. Ako bi biciklista to učinio, čak i da nije zabranjeno, bio bi etiketiran kao korisnik dopinga.

Nadal i dalje nije siguran kakve će sve posledice na njega ostaviti igranje u pomenutim okolnostima, pa se zbog toga spekulisalo da će mu Rolan Garos možda biti čak i poslednji turnir u karijeri. Navodno bi trebalo da učestvuje na Vimbldonu, ali neće biti nikakvo iznenađenje ako ode na dužu pauzu. kako je naveo posle Rolan Garosa:

Ne mogu da nastavim da igram sa mojom nogom 'uspavanom'. Rešenje mora da se pronađe. Voleo bih da nastavim da se takmičim, tako da ću sledeće nedelje razgovarati sa nekoliko doktora i videti kakve su opcije. Primiću tretman i nadam se da će mi pomoći.

Ima taj luksuz, osvojio je 22. grend slem u karijeri i tako pobegao Đokoviću i Federeru na dva koraka daleko, ali pitanje je trenutka kada će Đoković opet da mu se približi.

pročitajte još

JAKOVO: RANJEN MUŠKARAC

Autor: mondo.rs

#22 gren slem turnira

#Dopingovanje

#Novak Đoković

#Rafa

#Rafael Nadal

#Rolan Garos

#doping

#injekcije

#nole

#optužbe

#stopalo

#tretmani

#vimbldon

#Španac