Španski teniser priznao da nije opterećen

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je 14. trofej na Rolan Garosu i rekordni 22. Grend slem u karijeri! 🏆

Tako je Nadal ostavio Novaka Đokovića i Rodžera Federera sa po 20 osvojenih titula.

Mnogi smatraju da teniser koji osvoji najveći broj titula, nosi naziv najboljeg tenisera svih vremena.

S obzirom da Španac ima problema sa stopalom i ne zna do kad će igrati tenis na vrhunskom nivou, upitan je da li neko može ponoviti njegov rekord?

- To nije nešto čime sam opsednut i nije nešto što može da mi promeni način razmišljanja. Iskreno, baš me briga ako Novak osvoji 23, a ja ostanem na 22 titule - rekao je Nadal za CNN.

- To uopšte neće uticati na moju sreću, ni jedan procenat - dodao je španski teniser.

View this post on Instagram

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

IZVOR: IG / @rafaelnadal

Nadal nije toliko ni siguran da će trojica najvećih tenisera svih vremena dugo čuvati rekord po broju grend slem titula, odnosno veruje da bi u narednim godinama mogao da se pojavi neko ko će to ponoviti.

- Oduvek sam sebe smatrao normalnim likom, tako da ako sam ja to uspeo, verujem da može i neko drugi. Jasno je da je rekord od 22 Slema nešto što je moguće da neko nadmaši. Siguran sam da će se to desiti. Sa druge strane, 14 titula na Rolan Garosu... To je baš teško - rekao je iskreno Nadal i osvrnuo se na povredu stopala.

- Nikada mi nije bilo na umu da posle ovog turnira odem u penziju, ali, naravno, postoji ta mogućnost ako se situacija ne popravi. Ne znamo šta može da se desi... - završio je rekorder po broju osvojenih Grend slem titula.

Autor: redportal.rs

#Grend Slem

#Rafael Nadal

#novak djokovic