Poručuje da je u Srbiji faktički uvedeno vanredno stanje

Povodom otkazivanja posete ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je sinoć gostovao u Dnevniku 2 na Radio-televiziji Srbije.

Predsednik Srbije je izjavio da je u proteklih nekoliko dana imao bezbroj razgovora kao vid pritiska da se otkaže dolazak Lavrova u Beograd, kao i da se mnogi, nemoćni pred Rusijom, iživljavaju nad Srbijom, dodajući da je to raspon od Karla Bilta do Hrvatske.

Kako je to Vučić zlikovac kojem treba otkinuti glavu, što čitam na svim mrežama, a hoćete li sutra to da kažete članici NATO - Turskoj, pošto Lavrov ide u Ankaru? Nećete izgleda, jer možete da budete tako bezobrazni samo prema jednoj maloj zemlji kao što je Srbije.

Vučić je dodao i da razmišlja hoće li krajem juna otići na samit o Zapadnom Balkanu, navodeći da ne očekuje ništa za Srbiju u pogledu pregovora sa Evropskom unijom.

Povodom aktuelne situacije sa šećerom, Vučić navodi da se na dnevnom nivou proda oko 400 tona šećera, dok je obično prodavano 170 tona dnevno. Dodaje i da nema problema sa količinom šećera, a da se nestašice u prodavnicama javljaju zbog toga što logistika nije u stanju da dopremi dovoljne količine.

Autor: redportal.rs

#EU

#Evropska unija

#Predsednik Republike Srbije

#Zapadni Balkan

#aleksandar vučić

#predsednik srbije

#pritisci