Prema zakonima Srbije, očigledno da nije mnogo toga ostalo da se deli 😏

Tri žene Muamera Zukorlića - Umeja, Elma Elfić i Belkisa Crnovršanin pominju se kao naslednice njegovog silnog bogatstva. Međutim, pokojni muftija u trenutku smrti nije imao gotovo ništa na svoje ime osim stana od 79 kvadrata u Novom Pazaru, i to onog u kom živi njegova prva žena Umeja, otkriva Kurir.

Prema saznanjima ovog medija, lider SPP i bivši potpredsednik Skupštine stanove, kuće, firme i zemlju pre smrti je prebacio na svog oca Mehdiju, brata Muhameda i dvojicu telohranitelja.

I fondacija Mufti, na koju se takođe vodi nemali broj nekretnina i zemlje, promenila je posle njegove smrti i statut i zastupnika, odnosno upravitelja, pa je ta funkcija pripala njegovom bratu od strica Zuhdiji Zukorliću.

Prema zakonima Srbije, očigledno da nije mnogo toga ostalo da se deli, a da li će, na koji način i šta ženama ipak pripasti po šerijatu ostaje da se vidi.

Zukorlićeva deca, četvoro iz prvog i četvoro iz drugog braka, takođe su njegovi zakonski naslednici.

Pokojni muftija Zukorlić zvanično, sudeći prema podacima iz poslednje javno dostupne imovinske karte, koju je prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, i to 2019. godine, a do koje je Kurir došao, prijavio je samo trosobni stan od 79 kvadrata.

Zukorlićeva imovinska karta više nije vidljiva u registru funkcionera na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, a do zaključenja broja iz te institucije nismo dobili odgovor na pitanja šta je sve pokojni potpredsednik Narodne skupštine prijavio od imovine.

- Taj stan od 79 kvadrata je onaj u kojem živi njegova prva žena Umeja. Druga supruga Elma Elfić živi sa decom u kući od 430 kvadrata u Novom Pazaru i ona je na njeno ime, s obzirom na to da je to bilo zemljište njenog oca, koji je i ulagao u kuću. Istina je da se sva Zukorlićeva imovina vodi na njegovog oca, braću i telohranitelje - kazao je izvor Kurira.

Inače, imovinom Muamera Zukorlića detaljno se 2018. godine bavio i portal Krik, a prema njihovom opsežnom istraživanju, porodica pokojnog muftije ima nekoliko zgrada, stanova, kuća, firmi, njiva, livada i automobila.

Autor: Kurir

#Belkisa Crnovršanin

#Elma Elfić

#Muamer Zukorlić

#Umeja Zukorlić