Nesebična ljubav spasava sve

Balerina Tatjana Tatić oživeće večeras Žizelu u istoimenom baletu na muziku Adolfa Adama na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, a za Tanjug Refletor kaže da njena uloga romantična i da je često plakala na probama.

Tatić kaže da je uloga Žizele izuzetno teška, tehnički zahtevna, ali istovremeno i nežna i puna emocija.

Video: Tanjug/NZ

Kako sama kaže, prilikom pripreme predstave najteže joj je bilo da se rvati u pravu formu, budući da zbog kovida praktično nije igrala celovečernje predstave cele 3 godine.

- To je bilo najteže, da se vratimo u formu u kojoj smo bili, a onda i podići i neku stepenicu više, prosto napredovati. Sama Žizela je pre svega, preteška, tehnički toliko zahtevna..., ali je ta uloga toliko romantična, toliko tužna, toliko izbacuje sve što imamo u sebi. Tu bukvalno srce ide na scenu, ja ne mogu da završim nijednu probu a da se ne rasplačem kao kiša - kaže Tatić, naglašavajući da publika voli priču u kojoj nesebična ljubav spasava sve.

Video: Tanjug/NZ

Tatjanu je vanredno stanje zbog koronavirusa zateklo dok je radila na predstavi Bajadera, što je prvo prihvatila kao priliku za odmor, međutim, kako sama kaže, već posle mesec dana je njen posao počeo da joj nedostaje.

- Teško je naterati se kod kuće da vežbate bilo šta... Mrzi me, ne mogu da vežbam, nego sedim i gledam TV. A onda smo odjednom shvatili da je prošlo 3 meseca i opet treba da se vratimo u salu, počeli smo malo da radimo pa nas je zatekao godišnji. Od septembra smo imali te gala konerte koji su nas donekle održavali, ali to je sve bilo ništa u odnosu na pre ili kako sad radimo. U jednom trenutku sam mislila da više neću moći da se vratim u formu prave predstave - istakla je balerina.

Video: Tanjug/NZ

Po njenim rečima, ona se vratila u pravu formu tek sa Žizelom.

Kada je reč o tome zašto publika uvek voli da pogleda ovaj balet, Tatićeva kaže da se razlog toga krije u pravoj emociji koju svi osećaju u muzici Čajkovskog, i koju plesači iznose pred nju.

- Naše predstave su svakako uvek prepune, a ništa ne može da zameni onu pravu emociju koju mi pružamo publici koju ona dolazi da oseti i proživljava to sa nama, još više nego da gleda neki dobar film ili seriju, jer ta muzika Čajkovskog koja se kod nas svira... To su neprevaziđene stvari na koje ne može niko da se ostane ravnodušan - rekla je Tatjana, zaključujući da publika dolazi upravo kako bi zaista osetila ovo delo na pravi način.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Narodno Pozorište

#Tatjana Tatić

#balet

#Žizela