Moskva ne pravi gvozdenu zavesu, EVROPA OGRAĐUJE RUSIJU

Zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile su nebo za avion Sergeja Lavrova, zatvorivši tako još jedan kanal komunikacije, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, ističući da Moskva nije ta koja pravi novu „gvozdenu zavesu“, već da je Evropa ta koja ograđuje Rusiju.

- Baš danas, pre jednog sata, zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile su kanal veze, ne dopustivši prelet avionu Sergeja Lavrova, koji se spremao za posetu Srbiji. Ruska delegacija je trebalo da stigne u Beograd radi razgovora. Zemlje-članice Evropske unije i NATO-a zatvorile su vazdušni prostor, zatvorile su još jedan kanal za komunikaciju - izjavila je Zaharova za italijanski televizijski kanal La7, prenosi Sputnjik.

Ona je naglasila da Rusija ne namerava da diže „gvozdenu zavesu“, ali da to čini Evropska unija.

- Gvozdene zavese neće biti, u krajnjoj meri, s naše strane, ne morate se brinuti, Evropska unija je ta koja zavesom ograđuje Rusiju. Vaše greške su u tome što ste previše egoistični, što mislite da ste u centru sveta, da pored vas na svetu nema drugih naroda. Nemate moralno pravo da nekoga učite nečemu - rekla je Zaharova.

Autor: Sputnjik

#Lavrov

#marija zaharova