Đaci poslati kući!

Nastava u mesnoj školi u selu Kijevo, desetak kilometara od Sanskog Mosta, privremeno je obustavljena zbog pronalaska tragova prisustva zmija, piše RTV Sana.

Prema rečima Muhameda Aganovića, direktora Osnovne škole Vrhpolje, kojoj pripada ova područna škola, u jednoj od učionica pronađena je zmijska košuljica.

- Zbog bezbednosti učenika i nastavnika odlučili smo da decu pošaljemo kući i da nastavu organizujemo onlajn putem. O svemu smo obavestili Veterinarsku stanicu, kako bi se obavila deratizacija školskih prostorija - kazao je Aganović.

Prema njegovim rečima, ovu područnu školu pohađa desetak učenika različitih uzrasta, a nastava se odvija kombinovanim putem.

Prema rečima Senada Bešića, direktora Veterinarske stanice u Sanskom Mostu, sunčano i toplo vreme izmamilo je zmije, a na povećano prisustvo ovih gmizavaca ukazuju i sanski poljoprivrednici koji obrađuju svoje zemljišne parcele. Bešić kaže kako nema mesta panici te dodaje kako zmije izlažu svoja tela suncu, a ovo je i vreme kada se zmije pare, pa se stiče utisak da ih ima u povećanom broju.

- Brojno stanje zmija direktno je proporcionalno hrani koju nalaze u svojim prirodnim staništima i ništa ne ukazuje na bilo kakve poremećaje u odnosu na normalno stanje - kazao je Bešić.

Autor: Telegraf.rs

#Zmija

#Đaci

#ŠKOLA