Tvrdi se da je najbolja mešavina

Najbolju mešavinu za sladoled koji će vas odlično rashladiti i osvežiti tokom toplih dana – nudi Magazin Novosti.

SASTOJCI

1/2 šolje punomasnog mleka 1 kašičica sušene lavande ljubičasta boja za hranu 1 kesica čaja Earl Grei 1 kašičica paste od zrna vanile ili ekstrakta vanile 2 šolje teške kreme, hladne 0,3 litara zaslađenog kondenzovanog mleka

UPUTSTVA

📌 Dodajte punomasno mleko u malu šerpu na srednjoj vatri. Pustite da provri, pa sklonite sa vatre. Podelite mleko podjednako u 2 odvojene činije. Dodajte lavandu i ljubičastu boju za hranu u jednu posudu, a kesicu čaja Earl Grei i vanilu u drugu činiju. Stavite plastičnu foliju na površinu svake činije (da se ne bi stvorila kora) i stavite obe činije u frižider da se potpuno ohlade – oko 2-3 sata. Kada se ohladi, izvadite kesicu čaja iz jedne, a iz druge procedite lavandu. 📌 Dodajte tešku pavlaku u mikser sa dodatkom za mućenje. Mutite dok se ne formiraju čvrsti vrhovi, a zatim pažljivo umešajte zaslađeno kondenzovano mleko. 📌 Podjednako podelite zaslađeni šlag u 2 odvojene činije, zatim u jednu posudu sipajte mleko sa infuzijom lavande, a u drugu mleko Earl Grei. Pažljivo umešajte svako od ovih infuziranih mleka u šlag, a zatim sipajte svaku od smesa u tepsiju. Koristeći nož, zavrtite 2 mešavine zajedno da biste postigli taj mramorni izgled. Pokrijte i stavite u zamrzivač da se stegne, najmanje 6 sati.

Autor: magazin.novosti.rs

#dezert

#domaći sladoled

#recept

#sladoled