Zabrana služenja liturgije u Hramu Hrista Spasa u Prištini, kako ističe i predsednik Srbije Aleksandar Vučić je bahatost i arogancija koja ga ne čudi.

- To je bahatost i arogancija nekih ljudi. Šta ja tu da radim, to govori o njima. Nažalost to nikada neće naići na osudu međunarodne zajednice. Sve što neko učini protiv Srba nije nikakav problem - izjavio je Vučić.

Podsetimo, juče je takozvana tzv. kosovska policija bez objašnjenja zabranila sveštenicima službu u Hramu Hrista Spasa u Prištini.

Izjava prištinskog paroha oca Staniše Arsića

- Krenuo sam u četvrtak oko pola pet sa ocem Zoranom Glođevcem do Hrama Hrista Spasa. Planirali smo da presečemo slavski kolač i služimo lituriju, a poranili smo kako bismo izbegli gužvu, ali i prošlogodišnje incidente, kada su posle liturgije Albanci demonstrirali pokraj crkve. Sa nama je krenula i Zoranova supruga. Međutim, kada smo stigli ispred hrama, prišao nam je jedan, a potom još sedmorica policajaca koji su nas sprečili da otključamo crkvu, svedoči svedoči otac Staniša Arsić, paroh prištinski.

Autor: Novosti.rs

#Kosovo

#Srbija

#aleksandar vucic

#pristina