I to kao direktor privrednog društva

BANJALUKA: Obrad V., direktor privrednog društva iz Broda, osumnjičen je da je neovlašćeno iskopavao i prodavao pesak i šljunak, čime je toj firmi protivpravno pribavio oko 835.590 KM, javljaju Nezavisne.

Kako saznajem navedeni portal, on je osumnjičen da je bez ugovora i saglasnosti sa Vodama Srpske iskopao oko 73.000 metara kubnih peska i šljunka.

Protiv njega su službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podneli Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju izveštaj koji ga tereti da je počinio krivično delo "protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja".

- O. V. teretimo da je kao direktor privrednog društva iz Broda krivična dela počinio od septembra 2018. do maja 2021. godine i potpisanog ugovora i dobijene saglasnosti organizovao, vodio i nadzirao iskop i eksploataciju materijala (peska i šljunka), a zatim izvršio njegovu dalju prodaju. Na ovaj način je privrednom društvu iz Broda pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 835.590 KM - navodi se u saopštenju.

Autor: nezavisne.com / Ljiljana Radić

#BANJALUKA

#Vode Srpske

#direktor