Poznat i termin odigravanja

Crvena zvezda ispustila je 1. meč loptu za osvajanje titule šampiona ABA lige kojom bi obezbedila mesto u Evroligi naredne sezone!

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Crno-beli su sinoć pred svojim navijačima smanjili zaostatak na 1:2 (70:67) u utakmici koju su obeležile strašne scene od strane navijača koje je prouzrokovalo prekid utakmice samo 57 sekundi do kraja.

S obzirom da su se oba tima žalila zbog suđenja u 1. i 2. utakmici, kao i da je Crvena zvezda objavila saopštenje noćas u ponoć, ABA liga je ekspresno reagovala i odredila sudijsku trojku za 4. utakmicu između večitih rivala koja je zakazana u petak.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Sudijsku trojku će činiti Damir Javor, Sašo Petek i Luka Kardum, dok je delegat meča Dragan Minić.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

I ova odluka ABA lige sigurno će izazvati nezadovoljstvo na Malom Kalemegdanu, s obzirom da Crvena zvezda ima loša iskustva sa sudijom Javorom, ako je sudeći po brojnim žalbama koje je klub uložio na njegovo suđenje tokom prethodnih godina.

Posebno se pamti njegovo suđenje na meču Zvezda-Olimpijakos u Evroligi, kada je direktno uticao na ishod meča i ostavio Crvenu zvezdu bez plasmana u Top 8, posle kojeg su iz crveno-belog tabora uložili silne žalbe na njegov račun.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Druga meč lopta za Crvenu zvezdu ili najznačajnija utakmica Partizana koji bi pobedom odveo finalnu seriju u odlučujuću utakmicu igra se u petak od 18.30 časova u hali Aleksandar Nikolić pred Partizanovim navijačima.

Autor: redportal.rs

#ABA Liga

#crvena zvezda

#partizan

#sudije