Oglasili se mnogi teniseri...

Kako prenosi portal Mondo, mnogi su se pitali šta je to mogao da uradi drugačije u četvrtfinalu Rolan Garosa (2:6, 6:4, 2:6, 6:7)? To su samo neka od pitanja na koja su bivši teniseri Mats Vilander, Aleks Koreča i Tim Henman pokušali da daju odgovor.

Njih trojica pomno su pratili meč, Mats i Aleks su bili na Šatrijeu, dok je Tim pratio iz studija Eurosporta. Po završetku susreta su dali svoje analize. Očekivali su svi da će se igrati peti set, pošto je Novak imao prednost od 5:2 u četvrtom scenu. Kako je naveo Henman:

Neverovatne scene, kvalitet tenisa od prvog do poslednjeg minuta, bilo je fascinantno. Oni izvlače ono najbolje jedan iz drugog. Kada jedan igra dobro, drugi traži način da se 'osveti' i da uzvrati. Nadal je bolje počeo, Đoković se vratio, vodio u četvrtom setu. Vidite razmene sa osnovne linije, konstantnost, bez mnogo neiznuđenih grašaka, nestvarno.

Šveđanin je kao razlog poraza Srbina naveo "neopreznost" u četvrtom setu pri vođstvu:

Neverovatan meč. Sedeo sam pored Aliz Lim i bilo nam je hladno u jednom momentu. Pomislili smo na 5:2 da bi Nadal možda trebalo da prepusti set i da se fokusira na peti, ali je on tada počeo da igra mnogo agresivnije i da pogađa. Novak je postao neoprezan. Moram da priznam i da sam ja iscrpljen posle ovoga.

Nekadašnji španski igrač Koreča je, očekivano, navijao za sunarodnika, ali je priznao da je oduševljen nivoom igre obojice.

Nisam bio nervozan. Strast koju ova dvojica pokazuju je neverovatna. Teško je rečima opisati, udarali su lopticu tako snažno, vineri, forhendi, bekhendi, bez mnogo grešaka. Šta više možeš da tražiš? Uživaj u momentu i gledaj meč.

Autor: mondo.rs

#5. set

#Nadal

#Poraz

#Rafael Nadal

#Rolan Garos

#Zašto

#izgubio

#nole

#novak

#pariz

#svetski broj 1

#tenis

#četvrtfinale

#đoković

#šok