Žrtvu usmrtio hladnim oružjem i nakon toga pokušao samoubistvo skokom s nadvožnjaka

Sudija istrage osječkog Županijskog suda u sredu je odredio istražni zatvor 24-godišnjaku osumnjičenom da je 21. maja u Našicama ubio 20-godišnju bivšu devojku, a nakon ubistva je pokušao samoubistvo pri čemu je teško povređen, lečenje će nastaviti u zatvorskoj bolnici.

Tužilaštvo mladića tereti za teško ubistvo navodeći da je žrtvu usmrtio hladnim oružjem i nakon toga pokušao samoubistvo skokom s nadvožnjaka pri čemu je zadobio brojne povrede.

Na ročištu u odsustvu optuženog koji je trenutno nepokretan i na bolničkom lečenju, utvrđena je osnovana sumnja da je on načinio sva bitne elemente krivičnog dela teškog ubistva na štetu bivše devojke, a što proizlazi iz dokaza koji su dostavljeni sudu, saopštio je portparol suda Miroslav Rožac.

- Utvrđeno je postojanje posebnog uslova za određivanje istražnog zatvora, zbog bojazni od uticaja na nekoliko svedoka, koji imaju saznanja o namerama okrivljenog prema žrtvi, dok se isti ne ispitaju, stoji u saopštenju.

Istražni zatvor određen i jer je utvrđena "bojazan od ponavljanja istog krivičnog dela prema drugim osobama" kojima je osumnjičeni "izrekao ozbiljnu pretnju".

Autor: Večernji.rs

#UBISTVO

#devojka

#mladić