Naveo da hibridni rat koji je kolektivni Zapad pokrenuo protiv Rusije otvara nove mogućnosti

- Saradnja Moskve i Pekinga dobila je "strateški karakter", a zbog "hibridnog rata Zapada protiv Rusije" za nju se otvaraju nove mogućnosti - izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Rusija i Kina sistematski sprovode sve odobrene programe saradnje. Energetsko partnerstvo je dobilo strateški karakter. Realizuju se veliki projekti u oblasti industrije, poljoprivrede i transporta - rekao je Lavrov u video obraćanju učesnicima na 7. međunarodnoj konferenciji.

- On je naveo da "hibridni rat koji je kolektivni Zapad pokrenuo protiv Rusije otvara nove mogućnosti za proširenje saradnje između Moskve i Pekinga - prenosi TAS S.

- Poznato je da je reč „kriza“ na kineskom kombinacija dva karaktera: „opasnost“ i „prilika“. Siguran sam da hibridni rat koji je kolektivni Zapad pokrenuo protiv Rusije otvara nove mogućnosti za proširenje rusko-kineske praktične saradnje, uključujući investicije i finansije - naglasio je ruski diplomata.

Lavrov je još poručio da Rusija i Kina nameravaju da razviju nezavisnu finansijsku infrastrukturu, značajno povećavajući upotrebu rublje i juana u poslovanjima između dve zemlje, navodi TASS.

Autor: Tanjug

#Lavrov

#kina

#rusija