Osumnjičenom preti kazna od pet godina zatvora uz moguće oduzimanje imovine

Vodeći inženjer i konstruktor u ukrajinskom preduzeću za proizvodnju aviona Antonov priveden je zbog podrške vojnoj operaciji Rusije, saopštilo je danas tužilaštvo Kijevske oblasti.

Tužilaštvo navodi još da je on priveden zbog "širenja sadržaja na internetu koji opravdava oružanu agresiju Rusije i glorifikuje oružane snage zemlje agresora". Dodaje se i da osumnjičenom preti kazna od pet godina zatvora uz moguće oduzimanje imovine.

U saopštenju tužilaštva kaže se i to da je pretresena kuća uhapšenog, kao i da je on koristio kompjutere i mobilne telefone u "ilegalnim aktivnostima", a zaplenjeni su mu video-snimci i fotografije sa "antiukrajinskim sadržajem".

Kako se navodi, nije saopšteno ime čoveka, ali je poznato da je stanovnik Irpinja, mesta u Kijevskoj oblasti. Javno preduzeće Ukroboronprom, čiji je Antonov filijala, potvrdilo je pritvor svog zaposlenog.

- Kontraobaveštajna jedinica SBU i obezbeđenje Ukroboronproma razotkrili su zaposlenog u svom preduzeću koji se bavio proruskom propagandom - saopštila je pres-služba Antonova.

Autor: redportal.rs

#Ukrajina

#antonov

#inženjer

#ruska propaganda