Bio nezadovoljan objašnjenjem postupka za produžavanje bolovanja

BRČKO: Asmir B. (24), osuđen je na 3 meseca jer je pre 2 meseca u ambulanti u brčanskom naselju Rijeke pištoljem pretio medicinskim radnicama, izrevoltiran objašnjenjem u vezi sa procedurom o produženju bolovanja, javljaju Nezavisne.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH, okončali su postupak protiv optuženog i on je za ugrožavanje sigurnosti prisutnog medicinskog osoblja i doktorke u vezi s vršenjem njene funkcije osuđen na pomenutu kaznu.

Asmir B. bio je optužen da je 22. marta, oko 12 sati, najpre verbalno, a zatim i pištoljem, pretio ordinirajućoj doktorki.

- Nezadovoljan objašnjenjem procedure prema kojoj o produženju njegovog bolovanja jedino može odlučiti nadležna lekarska komisija, izrevoltirano je počeo lupati rukama po stolu doktorke A. K., bacati inventar po ordinaciji, vikati i psovati. Pošto su na njen zahtev medicinske sestre pozvale policiju, istrčao je do automobila, uzeo sportski pištolj marke airsoft colt, sličan pravom pištolju, ponovo ušao u ordinaciju i uperio ga iz neposredne blizine doktorici u glavu - navode iz Tužilaštva.

Plašeći se za život, A. K. ga je molila da se smiri, ali on je i dalje protestovao i mahao oružjem.

- Očekujući dolazak policije, konačno je ispustio pištolj i pobegao iz ambulante. Postupak Asmira B. izazvao je zaprepašćenje, uznemirenost i strah za život kod prisutnih medicinskih radnica, koje nisu mogle znati kakvim im se oružjem preti - navodi se u optužnici.

Kako dodaju iz Tužilaštva, posle višečasovne policijske potrage za njim na području Brčkog i Čelića, sam je došao do stanice policije u Brčkom i predao se.

U postupku pred Osnovnim sudom Distrikta, Tužilaštvo i optuženi nedavno su zaključili sporazum o priznanju krivice, u skladu s kojim je Asmir B. osuđen.

pročitajte još

TURSKA MENJA IME! 🤔

Autor: nezavisne.com / Ljiljana Radić

#Brčko

#Pištolj

#doktorka