Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je položio zakletvu u Narodnoj skupštini, čime je zvanično počeo drugi predsednički mandat.

Vučić je u obraćanju nakon polaganja zakletve rekao da tokom svog mandata želi da radi više, ali ne za sebe, nego za Srbiju, kao i da mu je ideal dobrobit svih građana.

- Ne postoji veća čast i obaveza od one koje ti daje da vodiš svoju zemlju. Sve to i obavezu, i dužnost, i čast, i ponos dobio sam od građana na izborima. Želim da budem predsednik svih i za sve, prvi po obavezama i poslednji po privilegijama. Da radim više i ne tražim ništa za sebe, ali tražim sve za Srbiju - rekao je Vučić.

Vučić je kazao i kako ima veliku čast da preuzme dužnost predsednika, ali i obavezu jer to čini u prelomnim vremenima, pre svega zbog dešavanja u svetu.

- Prioriteti mog drugog mandata glase: Mir, stabilnost, nezavisnost u odlučivanju, sloboda, sigurnost, zdravlje, Evropa, rad, rad i rad. Srbija je proizvod naših misli, snova i dela, naš ideal, naš cilj, svest, znanje o tome gde smo.

IZVOR: YT / Rts Sajt - Zvanični Kanal

Autor: Novosti.rs

#Predsednik

#Vučić

#aleksandar vučić

#zakletva