U ovu knjigu upišite sve vaše žalbe, utiske i predloge

Knjiga žalbi Mome Kapora objavljena je prvi put davne 1984. godine i odmah je privukla veliku pažnju književne publike i kritike 📘📖.

Knjiga žalbi je svojevrstan omaž jednoj knjižari u centru grada i ljudima koji su tamo odlazili. Glavni junak ove trilogije, nekadašnja nada srpske književnosti Peđa Lukač, uspeva da oživi sumornu knjižaru u centru grada, ali zbog političkih neprilika beži u Njujork, ne prestajući da sanja da napiše roman o Erihu Šlomoviću, čiji život godinama proučava.

Foto: Redportal.rs/Laguna

Ovaj ’tajanstveni skupljač lepote’ posedovao je neobičan dar da prepozna ono najbolje što se u to vreme događalo u likovnom životu Francuske, kao i intuiciju koja mu je omogućila da vrlo brzo i sam napravi izvanrednu zbirku. – Iz predgovora Ane Kapor

Dosije Šlomović, koji uz Frku i The Free Country sačinjava ovaj triptih, predstavlja važan dokument o životu tragično stradalog mladog kolekcionara, ali u isto vreme otvara i neka suštinska pitanja koja se tiču života i umetnosti ☝🏻.

Knjiga žalbi Mome Kapora u prodaji je u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari Delfi.rs, kao i na sajtu Laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Ana Kapor

#Knjiga žalbi

#Laguna

#Momo Kapor

#bookish

#knjiga

#predgovor