Optuženom je u kaznu uračunato vreme provedeno u istražnom zatvoru.

Darku Adžamu (62) odbijena je žalba pa mu je u trećem stepenu potvrđena kazna od 25 godina zatvora zbog teškog ubistva bivše supruge. Tako je odličio Vrhovni sud koji je odbio njegovu žalbu kao neosnovanu i potvrdio drugostepenu presudu Visokog krivičnog suda Republike Hrvatske.

Drugim rečima, presuda koju je Adžamu u decembru 2021. izrekao Županijski sud u Puli je postala pravosnažna. Izrečena mu je bezbedonosna mera obaveznog lečenja od zavisnosti koja će biti sprovedena u okviru zatvorskog sistema i može da traje najduže 3 godine. Optuženom je u kaznu uračunato vreme provedeno u istražnom zatvoru.

Prema optužnici, Adžam se tereti da je krajem novembra 2020. ubio svoju bivšu suprugu Jasnu Adžam (54) u prizemlju porodične kuće u Fažanskoj ulici u Galižani. Adžam je bivšoj supruzi, s kojom je i dalje živeo u istoj kući, prišao s leđa gde je pokušao da joj odrubi glavu. Na kraju je ubio nožem i sekirom, zadavši joj više udaraca u predelu glave, vrata i tela od kojih je odmah preminula.

Nesrećna žena je zadobila krvni podliv čela i desne šake, posekotinu s prelomom jednog prsta desne ruke, nagnječenje velikog i malog mozga, prelome pršljenova s povredom kičmene moždine i povrede krvnih žila vrata. Teretio se i da je svoju bivšu suprugu učestalo vređao govoreći joj da je kurva i da se kurva, pretio joj da će je ubiti, kontrolisao je pozivajući je telefonom i prateći je.

Autor: Večernji list

#Hrvatska

#Suprug

#UBISTVO