Operacije ruske armije za broboj fronta se odvijaju simultano na vuše mesta, kritičan Severodonjeck

Ministarstvo odbrane Ukrajine izjavilo je da su ruske snage izvršile artiljerijske udare duž cele linije fronta koji se kreće kroz celu oblast, tj. novoproglašene republike, Lugansk i Donjeck, u pokušaju da se slome odbrambene pozicije ukrajinske vojske.

Oleksandar Motuzinajuk, portparol ministarstva odbrane, rekao je danas u obraćanju da ruske snage pokušavaju efektivno da okruže ukrajinsku vojsku u Donjecku i Lugansku:

Boj je dostigao maksimum intenziteta po svakoj stavci. Ruske okupacione snage su ukontaktu i vrše pritisak celom dužinom linije fronta i konstantno gađaju naše pozicije artiljerijom.

Ukazujući da je najverovatnije u toku napad ruske vojske na više pravaca, dodao je da je započet pokušaj proboja od strane ruske vojske na više različitih sektora fronta.

Što se tiče situacije u Severodonjecku, preneo je:

Trenutno se vode ulične borbe, a ukrajinska vojska nastavlja borbu. Znamo sve o planovima našeg neprijatelja. Poprilično sam optimističan što se tiče situacije ali je zaista napeto. Mi pokušavamo da zaustavimo neprijatelja u njegovom pokušaju da okruži naše jedinice u Lisičansku i Severodonjecku tako što će izvesti kompletnu blokadu našiv logističkih veza sa pozadinom koja ide na zapad ka Bakhmutu.

Na kraju, dodao je da se ruske snage regrupišu da bi ponovo lansirale napad iu Izjumsko-barvinkove pravca i iz Izjumsko-Slovjanskog smera. Ruska vojska je već kompletno zauzela grad Liman severoistočno od grada Slavjanska.

Autor: redportal.rs

#Artiljerija

#Donbas

#Generalštab

#Izjum

#Oleksandar Motuzinajuk

#Portparol

#Proboj

#Severodonjeck

#Teška situacija

#Udari

#Ukrajina

#Ukrajinsko ministarstvo odbrane

#Ulične

#borbe

#cela linija fronta

#donjeck

#front

#linija fronta

#lugansk

#ministar odbrane

#opsada

#rat

#rusija