Organizatori sastavili termine mečeva

Kako prenosi portal Mondo, Duel Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa biće odigran u utorak posle 20.45 časova! To su u ponedeljak objavili organizatori takmičenja, zakazavši taj duel ipak za noćni termin na centralnom terenu Filip Šatrije.

Prethodnih dana Novak nije imao uvek priliku da igra na glavnom stadionu kompleksa u Parizu, jer su ga selili na manji, Suzan Lenglen, što je izazvalo brojne reakcije Đokovićevih navijača. Kao aktuelni šampion i svetski Broj jedan, očekivalo se da dobije prednost u odnosu na Nadala i njegove mečeve, ali ipak nije bilo tako.

Rafa je tako u nedelju na Šatrijeu pobedio Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima i to u drami od pet setova, pa je onda mnoge šokirao izjavom da će mu duel protiv Noleta možda biti poslednji u karijeri. Možda i pod tim utiskom, komentator Eurosporta Mats Vilander poručio je iste večeri da će meč Đoković – Nadal biti najveći u istoriji tenisa, s obzirom na sve okolnosti.

Iako je postojala dilema oko termina i iako je nagađano da će igrati tokom dana, ipak je definitivno da će igrati po mraku, što Nadal otvoreno priznaje da ne voli zbog velike vlažnosti, komplikovanijeg odskoka loptice, niže temperature.... Sa druge strane, ni Novak nije oduševljen nastupom noću na toj podlozi. Tako je u nedelju posle trijumfa protiv Švarcmana rekao da mu je drago što je igrao danju:

a smo igrali noću, sve bi bilo sporije, loptica bi niže odskakala i to bi više odgovaralo mom protivniku.

Jedno je sigurno – biće to spektakl za uživanje, kao što je bio i prošle godine, kada je Novak pobedio u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske. Đoković i Nadal stvorili su u prethodne skoro dve decenije najveće rivalstvo u istoriji svog sporta, a Srbin trenutno ima dve pobede više u međusobnim duelima, 30-28. Zbog njihovih okršaja je zastajao ceo svet i pratio kako titani igraju tenis, a isto će biti i u utorak uveče.

Ko pobedi u tom četvrtfinalnom duelu igraće u polufinalu protiv pobednika duela Aleksandar Zverev – Karlos Alkaraz, pa je ove godine veoma nezahvalno prognozirati da će pobeda jednog od dvojice najvećih tenisera značiti i siguran put ka tituli. Posebno zato što je Alkaraz u Madridu nedavno pokazao da je u stanju da ih pobedi obojicu.

Autor: Mondo.rs

#Nadala

#Novak Đoković

#Otvoreno prvenstvo Francuske

#Rafa

#Rafael Nadal

#Rolan Garos

#najveći meč u istoriji

#nezadovoljstvo

#nole

#novak

#noć

#noću

#pariz

#poslednji meč

#rivali

#sudar

#termini

#četvrtfinale

#đoković