Navijači su bili veoma nasilni

Šibenički policaci završili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 34-godišnjaka, dvojicom 23-godišnjaka i dvojicom maloletnika osumnjičenih za počinjenje 3 krivična dela nasilničkog ponašanja, zatim telesne povrde na štetu 18-godišnjaka i telesne povrede povezane sa zločinom iz mržnje na štetu 25-godišnjaka.

Policijsko saopštenje prenosimo u celosti.

- Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni, iz niskih pobuda prema pripadnicima drugih navijačkih grupa, u noći 26. i 27. maja u Šibeniku, počinili sledeće:

- 26. maja oko 23.30 č. dvojica 34-godišnjaka i maloletnik, su prvo zaustavili automobil u kojem su primetili navijpovredili.

- 27. maja oko 00.30 č. 34-godišnjak i maloletnik, telesno su napali 25-godišnjaka i pritom ga lakše povredili i istrgli ranac ličnim stvarima i dokumentima.

- 27. maja oko 1.45 č. 34-godišnjak, dvojica 23-godišnjaka i dva maloletnika, pristupili su 42-godišnjaku s dvoje dece gde su hteli na grubi način uzeti majice s obeležjima jednog fudbalskog kluba u čemu su bili uporni, ali nisu uspeli.

Pretresom porodičnih kuća, stanova i osobnih automobila kojima se osumnjičeni koriste kod njih su pronađena dva biber spreja, teleskopska palica i jedno pirotehničko sredstvo.  Petorica osumnjičenih (dvojica 34-godišnjaka, 23-godišnjak i dvojica maloletnika) su uz krivičnu prijavu predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok je drugi 23-godišnjak prijavljen redovnim putem", navodi se u saopštenju PU šibensko-kninske.

Autor: Večernji.hr

#huligani

#navijači

#osumnjičeni