Ovo čeka ceo svet

Dogodilo se ono što su mnogi priželjkivali.

Najveći rivali u istoriji tenisa Novak Đoković i Rafael Nadal odigraće svoj 59. međusobni susret u četvrtfinalu Grend slem turnira Rolan Garos. 🤩🤩🤩

Ulog u ovom meču je ogroman, s obzirom da Nadal želi da u finalu osvoji svoj 14. Grend slem u Parizu i rekordan 22. Grend slem trofej u karijeri, kojim bi se "odlepio" od Novaka Đokovića i Rodžera Federera koji imaju po 20 titula sa najprestižnijih turnira.

Sa druge strane, Đoković brani titulu u Parizu osvojenu prošle godine i želi da se osvajanjem 21. Grend slem titule izjednači sa Nadalom pred naredne Grend slem turnire.

IZVOR: TW / @TennisTV

Sada je poznat termin odigravanja istorijskog susreta koji više odgovara Novaku Đokoviću.

U utorak u večernjem terminu u 20.45 časova počeće bitka između najvećih rivala u istoriji tenisa, za polufinale Rolan Garosa.

Novaku više odgovara večernji termin, dok je Nadal nedavno izjavio:

- Ne volim da igram noću na šljaci, to je vrlo jasno. Vlaga je veoma visoka i jako se menja odskok lopte, uslovi su radikalno drugačiji i teže je igrati, posebno ako je hladno. Sve to značajno utiče na način igre - izjavio je Nadal.

Sledi nam spektakularno četvrtfinale u kome će ljubitelji tenisa uživati, znajući da s obzirom na godine međusobnih susreta ovih šampiona neće još dugo biti.

Autor: redportal.rs

#Rafael Nadal

#Rolan Garos

#cetvrtfinale

#novak djokovic