Razgovaralo se i o ratu u Ukrajini

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić jutros je telefonom razgovarao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

O rezultatima razgovora, predsednik Srbije je obavestio predstavnike medija na konferenciji prilikom obilaska skladišta Republičke direkcije za robne rezerve.

Vučić je naglasio da će cena gasa za Srbiju ostati ista kao do sada i da će se obračunavati po naftnoj formuli, kao i da će Srbija na taj način imati najjeftiniju cenu gasa u čitavoj Evropi:

Ako sve realizujemo iz dogovora sa Putinom imaćemo po pitanju snabdevanja gasa sigurnu zimu, a nakon razgovora sa Gaspromom o količinama moći ćemo tačno da kažemo koliko će nas koštati prosečan kubni metar. U ovom trenutku to bi bilo tri puta manje, a zimi će to biti i 10-12 puta manje nego što će plaćati ostali u Evropi.

Dvojica lidera su se dotakla i rata u Ukrajini, a Vučić je potvrdio da mu je Putin izneo neke detalje mirovnog sporazuma koji Moskva nudi Kijevu. Naglasio je i da se Srbija nada brzom uspostavljanju mira.

Informativna služba Kremlja je saopštila da su dva predsednika u razgovoru potvrdila obostrano raspoloženje za jačanje strateškog partnerstva Rusije i Srbije.

Autor: redportal.rs

#Ruski predsednik

#Vladimir Putin

#Vučić

#aleksandar vučić

#cena gasa

#gas

#predsednik srbije

#putin

#ruski gas