Bavi se multimedijalnim umetnostima već 30 godina

Danas je u Dvorani Kulturnog centra Beograda održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen italijanski umetnik Masimilijano Sikardi (Massimiliano Siccardi). Prisutnima su se, pored uemtnika, obratili i Aleksandar Ilić, koosnivač Fondacije Mira Brtka, Miroslav Rodić i prof. Dragana Broz.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Masimilijano Sikardi je umetnički direktor, svetski poznat u oblasti digitalne umetnosti. Osmislio je i stvorio čuvene multimedijalne imersivne izložbe Van Goga, Fride Kalo i Gustava Klimta 🎭.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Bavi se multimedijalnim umetnostima već 30 godina. Imersivne izložbe, koje su centralne u njegovom stvaralaštvu, predstavljaju spoj vrhunske tehnologije, teatarskog pripovedanja i animacije prve klase, koje posetiocima omogućavaju da bukvalno zakorače u umetnička dela 😎.

IZVOR: YT / massimiliano siccardi

Masimilijano je istakao kako je srećan i zadovoljan jer u Beogradu. Kroz predavanje pokušao je da predstavi pregled imersivne umetnosti. Rekao je:

Čovek je u okviru imersivne izložbe veoma mali, praktično kao jedno dete. Imersivni prostor je jedan magični prostor, u koji se vraćamo kao deca jer praktično mi ne gledamo samo ono što je oko nas, već postajemo deo prostora imersivnog umetničkog pristupa.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Video: Redportal.rs/Jovana Radić

Posebno interesantno je bilo umetničko delo Alise u Zemlji čuda. Masimilijano je istakao kako je to odličan primer da se shvati imersivna umetnost. Delo je sa njim napravila Džinevra Napoleone. Prikazan je ceo Alisin magični svet, ali bez nje jer je gledalac onaj koji predstavlja Alisu 🤩🤩🤩.

Upravo se kroz Alisin svet shvati ta prisutnost gledaoca u imersivnoj umetnosti.

Video: Redportal.rs/Jovana Radić

Autor: redportal.rs / Jovana Radić

#Masimilijano Sikardi

#multimedijalni umetnik

#umetnik

#umetnost