Fudbalska legenda prilikom posete Beogradu uživala u odabranom društvu

Smrt Dijega Armanda Maradone zatekla je sve ljubitelje sporta širom sveta. Slike i snimci načina na koji su se desetine hiljada Argetinaca oprostili od njega preplavili su društvene mreže i obišli svet.

Svet su obišle i sve neverovatne stvari koje je Maradona rekao, uradio ili postigao u toku svog ne tako dugog, ali i te kako sadržajnog života. Srbija, odnosno njen glavni grad Beograd pamte da su 2 puta videli Maradonu.

Prvi put 1982. godine kada je kao vedeta Barselone izveo onaj čuveni lob kojim je prevario Zvezdinog golmana Aleksandra Diku Stojanovića i postigao jedan od najlepših golova ikada viđenih na našem najvećem stadionu.

Sledeći (i ispostaviće se nažalost poslednji) put kada je Maradona posetio Beograd bio je 2005. godine. Povod je bio snimanje dokumentarnog filma koji je Emir Kusturica o njemu napravio.

U toku Maradoninog boravka u Beogradu tada je u njegovu čast napravljena prigodna žurka na nekom od beogradskih spalova, na kome je prisustvovalo mnogo domaćih poznatih ličnosti.

Jedan od njih bio je i Dule Savić, a ostao je i snimak koji svedoči o njegovom druženju sa Maradonom na ovoj proslavi. Jedan tviteraš podsetio nas je danas na ovaj kultni snimak.

IZVOR: TW / @MladMajor

U jednom trenutku začula se poznata patriotska pesma Marširala kralja Petra garda, koju su Dule Savić i Kusta oduševljeno zapevali. Sudeći prema ovom snimku, pesma se dopala i Maradoni, pa se zajedno sa njima proveselio, a čini se da je čak i zapevušio.

Legenda o Maradoni će živeti onoliko koliko budu živi oni koji će o njoj pričati. Jedno je sigurno - Beograd može biti ponosan kako je ugostio Maradonu.

Autor: redportal.rs

#Maradona

#dule savic

#kusturica