Grčki premijer nije štedeo reči na račun Turske

Kako prenosi portal Mondo, grčki premijer Kirijakos Micotakis snažno se suprotstavio stavovima susedne zemlje Turske, i  poslao jaku poruku rukovodstvu susedne države koje ga je verbalno napalo čak i direktnim uvredama:

Ako predsednik Erdogan misli da neću braniti suverenitet i suverena prava Grčke i da neću izneti međunarodnoj publici da se Turska ponaša kao revizionistička sila, onda greši.
Mi smo susedi sa Turskom, uvek treba da razgovaramo i uvek želimo da kanale komunikacije držimo otvorenim. Nikada nećemo biti ti koji neće razgovarati sa komšijama. S druge strane, ako predsednik Erdogan misli da neću braniti suverenitet i suverena prava Grčke i da neću izneti međunarodnoj publici da se Turska ponaša kao revizionistička sila, onda greši.

Micotakis se dalje osvrnuo na svoj sastanak sa Erdoganom i činjenicu da je nakon toga mesec dana kasnije usledio neviđeni broj preleta turskih vojnih aviona iznad grčkih ostrva. On je rekao da je ovakvo ponašanje Turske potpuno neprihvatljivo i da će pokretati ovo pitanje kad god bude mogao dok Turska ne promeni svoje ponašanje.

Autor: mondo.rs

#EU

#Erdogan

#Micotakis

#Preleti aviona

#Revizionizam

#Sila

#Sukob

#Turska

#diplomatija

#grčka

#napad

#ponašanje