U manastiru je od 1996. godine

Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve je na majskom zasedanju izabrao igumana Ilariona za episkopa novobrdskog, koga pamtimo kao Milančeta iz serije Otvorena vrata.

Rodio se 15. aprila 1974. godine u Beogradu, kao Rastko Lupulović. Završio je studije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi sa Bojanom Maljević, Nenadom Jezdićem i Katarinom Žutić. Najpoznatiji je po ulozi Milančeta u seriji Otvorena vrata. U mladosti se bavio i muzikom.

Zajedno sa Nenadom Jezdićem je 1992. godine prvi put posetio manastir Visoke Dečane, što je na njega ostavilo duboki trag. Zamonašio se 1996. godine i dobio ime Ilarion. Iste godine, dobio je Nagradu Zoran Radmilović, koju dodeljuje Sterijino pozorje u Novom Sadu.

Episkop raško-prizrenski Teodosije ga je 2013. godine rukopoložio za igumana manastira Draganac kod Prilepca, po narodnom verovanju zadužbina Konstantina Nemanjića, sina kralja Milutina. Na majskom zasedanju Svetog arhijerejskog sabora 2022. godine, izabran je za vikarnog episkopa novobrdskog.

Autor: redportal.rs

#Episkop Ilarion

#Episkop novobrdski

#Kosovo i Metohija

#iguman ilarion

#manastir draganac

#milanče

#otvorena vrata

#rastko lupulović