Nema o čemu drugo da se priča naglasio je Zelenski.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski sinoć je u video-linku za Svetski ekonomski forum istakao da je Vladimir Putin jedini ruski zvaničnik sa kojim je spreman da se sastane sa samo jednim ciljem - okončanjem rata.

- Bez njega se ne donose nikakve odluke i toga moramo biti jasno svesni... A ako govorimo o konkretnoj odluci da se rat okonča, onda ova odluka neće biti doneta bez njega... A posle onoga što je uradio, znate, mi nemamo veliku želju za tim sastancima, a ne može biti velike želje da se sretnemo sa posrednicima, tako da, u principu, ne prihvatam nikakve susrete ni sa kim iz Ruske Federacije osim sa predsednikom Ruske Federacije. Na stolu je jedno pitanje – okončati rat. To je to. Nema o čemu drugo da se priča - naglasio je Zelenski.

U svom obraćanju, predsednik Ukrajine je istakao da pregovaranje o bilo kakvim pregovorima sa Rusijom postaje sve teže zbog, kako je rekao, evidentnog delovanja ruske vojske protiv civilnog stanovništva pod okupacijom.

Zelenski je takođe rekao da bi svaki pokušaj da se nasilno vrati poluostrvo Krim, koje je Rusija anektirala 2014. godine, prouzrokovao stotine hiljada žrtava.

Ranije je Zelenski pozvao na više oružja i "maksimalne" sankcije Moskvi na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, uključujući potpunu suspenziju trgovine sa Rusijom, koja je napala njegovu zemlju pre tri meseca.

Autor: redportal.rs

#Predsednik Ukrajine

#Vladimir Putin

#Vladimir Zelenski

#okončanje rata