Reč je o mlađoj osobi koja dobija sve aktivne mere lečenja.

U izvještavanju o posledicama izgreda Torcidaša sinoć u Desincu došlo je do nesporazuma u komunikaciji novinara i hirurga, ispostavilo se da mladi muškarac s prostrelnom ranom potkolenice nije policajac već navijač Hajduka s područja Splita.

Dežurni hirurg Suad Crnica rekao je da je pacijent s povredom noge stigao u subotu u 22.45 č. da je stabilno i izvan životne opasnosti, te da se "ne očekuju komplikacije, iako su i one moguće”.

- Reč je o mlađoj osobi koja dobija sve aktivne mere lečenja i ne očekujemo da bi oporavak bio komplikovan jer prostrelom nije zahvaćena ni kost ni vitalne strukture, rekao je Crnica.

- Radi se o civilnoj osobi, nije policajac, ali bitno je da je i dalje stabilno u odnosu na jutrašnje stanje.

- Mladić nije bio operisan, reč je o primarnoj obradi rane. Budući da je reč o prostrelu nije bilo ni šivanja, već smo samo očistio prostreli kanal, ostalo se drenira, rekao je Crnica zbog velikog interesa medija da se saznaju posledice sukoba Torcide i policije na auto-putu u Desincu.

Reč je o pacijentu koji je ranu zadobio na autocesti kod odmorišta Desinec u intervenciji izgreda navijača Hajduka koji su se vraćali s derbi utakmice Dinama i Hajduka. Policija je izvestila da je "upotrebom sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, odbijala napad na sebe i da su ranjena dva napadača i desetak policajaca, te da niko nije u životnoj opasnosti.

Autor: Večernji.hr

#hajduk

#napad

#navijači