Ovogodišnje izdanje Festivala Sola svečano će biti otvoreno u Narodnom muzeju u Beogradu

Druga edicija Festivala Sola u organizaciji Instituta za umetničku igru svoj program počinje 27. maja i traje do 29. maja 2022. godine u Beogradu i Novom Sadu.

Ovogodišnje izdanje Festivala Sola svečano će biti otvoreno u Narodnom muzeju u Beogradu, a publici će se predstaviti umetnici Kasel Gobe iz Belgije i Barbara Matijević iz Francuske.

Drugi dan festivala održava se u Novom Sadu u prostoru Kulture stanice Barka, a soraja Emeri i Desi Bonato iz Austrije će publici predstaviti svoje solo nastupe.

Treći dan festivala održava se na dve lokacije u Beogradu, u Kulturnom centru Beograda na Cvetnom trgu, autorka Joana Knežević iz Srbije, pod nazivom Nije tvoja Barbika, a svečano zatvaranje biće održano u Muzeju savremene umetnosti. u Beogradu sa dva solo rada, Rita Gobi iz Mađarske i Giljem Šatira iz Belgije.

Festival Sola ovog poslednjeg vikenda u maju okuplja umetnike koje dolaze iz Mađarske, Izraela, Hrvatske, Francuske, Austrije i Srbije realizovana je uz podršku Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, Narodnog muzeja u Beogradu, Kulturne Stanice Barka iz Novog Sada, Kulturnog centra Beograda, Mađarskog kulturnog centra, Ambasade Izraela, Francuskog Instituta, Međunarodne platforme Tetroskop, Austrijskog kulturnog Foruma, Ambasade Belgije i Fakulteta za inženjerski menadžment.

Tokom drugog dana Festivala Sola u subotu 28. maja u 11.00 časova biće održano predavanje Intermedijalnost u izvođačkim umetnostima u okviru kog će se analizirati različite vrste interakcije između pozorišta i drugih medija a koji će voditi Barbara Matijević i Đuzepe Čiko.

Autor: redportal.rs

#NOVI SAD

#beograd

#festival sola