Posledice nesreće su: hemiplegia i hemipareza leve strane tela, tremor leve ruke, ventrikulomegalija, atrofija mozga, konvulzije, mikrocista i leva noga joj je kraća za jedan centimetar.

Natalija je 30. 4 završila u bolnici zbog ketoacidoze izazvane povraćanjem zbog povećanog intrakranijalnog pritiska i još uvek je u bolnici. U bolnici se ispostavilo da ima plućnu emboliju nakon urađenog CT-a pluća i trenutno prima antikoagulantnu terapiju. HITNO JOJ JE POTREBAN aparat vest prsluk za čišćenje disajnih puteva koji košta čak 1.275.000,00 dinara.

Natalija je prvo dete iz druge trudnoće, rođeno carskim rezom u prvom danu 22. gestacijske nedelje. Kao posledica dugog boravka u inkubatoru, javljaju se divergentni strabizam na oba oka, astigmatizam i nistagmus.

Foto: Redportal.rs/Pokreni život

U petoj godini doživljava stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj doživljava kliničku smrt i zadobija potres mozga, subarahnoidalno krvarenje, subarahnoidalni hematom, epileptične statuse, prelom lobanje, prelom butne i pubične kosti, unutrašnja krvarenja i pucanje plućne maramice 💔.

Reanimirana je 3 puta za manje od 24 sata i postavljena joj je dijagnoza G80 cerebralna paraliza. Provela je 32 dana u komi nakon čega je ponovo učila da hoda i priča. Natalija se izborila sa svim nedaćama i nakon oporavka, optuštena je kući. U međuvremenu, Nataliji je dijagnostikovana cistična fibroza, bolest pluća, creva i pankreasa. Osobe sa ovom bolešću najčešće žive do svoje 25. godine.

Posledice nesreće su: hemiplegia i hemipareza leve strane tela, tremor leve ruke, ventrikulomegalija, atrofija mozga, konvulzije, mikrocista i leva noga joj je kraća za jedan centimetar.

Foto: Redportal.rs/Pokreni život

Natalija takođe ima cističnu fibrozu (retka genetska bolest koja se karakteriše promenama na plućima i pankreasu gde se stvara sekret koji može dovesti do zapaljenja i insuficijencije oba organa). Leči se i od dijabetesa, celijakije i velikog broja alergija.

Pomozimo joj!

💞 Uplatom na dinarski račun: 165-7010855807-48, Addiko banka;160-6000000838286-13, Banka Intesa.

💞 Uplatom na devizni račun: IBAN RS351657010855831-73

💞 Uplatom preko pejpal platforme: paypal.me/pokrenizivotsrb. Svrha uplate: "Natalija Stevanović"

Omogućeno je i onlajn doniranje preko kartice na našem veb-sajtu. E-doniraj: www.pokrenizivot.com/donacija

Autor: redportal.rs

#Natalija Stevanović

#Pokreni život

#donacije