Zdravlje mu trajno narušeno tuđom greškom

Ognjen je rođen 12. 7. 2017. godine u Beogradu. Peto je i najmlađe dete u porodici. Nažalost, tokom porođaja je povređen, intubiran i prebačen na respirator. Usled povreda koje je zadobio, njegov život je bio ugrožen, a zdravlje trajno narušeno. Zbog tuđe greške ima epilepsiju, mezijalnu temporalnu sklerozu na mozgu, autizam, astmu, gastroenteroloških problema sad i leukemiju...

- Moj Ogi, moja duša, sreća i radost. Ognjen nema tim iza sebe da se bori za njega osim mame i tate. On je moj život i sve ću učiniti za njega..: Ognjen je primio 4. maja prvu hemioterapiju koju nažalost nije dobro podneo i odmah je nakon toga uključen na kiseonik - priča mama Marija Jerković na svom Fejsbuk profilu.

Foto: Redportal.rs/Pokreni život

Obraćali smo se i opštini za pomoć da nam dozvole priključak, ali niko ništa do sada nije preduzeo... Sedimo u mraku, po 4 sata dnevno koristimo agregat i živimo od jedne plate. Ognjen Jerković teško bolestan i njegova sestra zajedno sa tatom i mamom žive bez struje, ne zato što ne možemo da platimo, već zato što nam ne dozvoljavaju priključak...

Nakon specijalističkih pregleda, Ognjenu je uspostavljena dijagnoza, epilepsija i autizam. Ognjen koristi mnoštvo lekova koje mora svakodnevno uzimati da bi preživeo. Uz fizikalne tretmane prohodao je, ali otežano.

Foto: Redportal.rs/Pokreni život

U toku dana ima do 3 napada koji traju i preko 10 minuta, koje prati ukočenost leve ruke i noge uz fiksiran pogled u levu stranu.

Ovu pesmicu je mama Marija napisala za svog sina:

AUTISTIČAN

Pruži mi svoju ruku iako nisam kao ti, zar nije lepo kad je svet malo drugačiji. Pokloni mi osmeh kao najboljem drugu ja ću ti zauzvrat pokloniti nebesku dugu. Malo zagrljaja od srca mi treba, jer i u mom svetu ima plavog neba Ovaj život je poklon od Boga za nas čisti i sve je mnogo lepše kad nismo svi uvek isti. Moj svet je drugačiji, on je autističan, i ko kaze da on nije za mene fantastičan.

👉🏻 Kako bi Ognjen otišao početkom jula na lečenje u Tursku potrebna mu je vaša pomoć!

💞 Uplatom na dinarski račun: 165-7010855807-48, Addiko banka; 160-6000000838286-13, Banka Intesa.

💞 Uplatom na devizni račun: IBAN RS351657010855831-73.

💞 Uplatom preko pejpal platforme: paypal.me/pokrenizivotsrb. Svrha uplate: "Ognjen Jerković"

Omogućeno je i onlajn doniranje preko kartice na našem veb sajtu. E-doniraj: www.pokrenizivot.com/donacija

Autor: redportal.rs

#Ognjen Jerković

#Pokreni život

#donacije