Da li će pasti neosvojivo?

Za Golubačku tvrđavu, jednu od najposećenijih turističkih znamenitosti Srbije sa koje se pruža neverovatan pogled na Dunav, vezuju se mnoge legende i mitovi. Kroz istoriju, tvrđava nikada nije bila vojno osvojena i zbog toga je dobila epitet "neosvojiva’’. Ipak, ove godine oni najhrabriji imaće priliku da urade ono što niko do sada nije - postanu osvajači Tvrđave Golubački grad! 

Red Bull Fortmaster, OCR spektakl koji 2. godinu zaredom okuplja maratonce, ljubitelje borilačkih sportova, krosfitere ali i sve one entuzijaste željne avanture i izazova, ove godine održaće se u subotu, 28. maja 2022. godine, upravo na ovoj lokaciji, koja će imati čast da nasledi Kalemegdan i ugosti "lovce" na najnepristupačnije srednjovekovne zidine.

Nikada do sada istražene teritorije tvrđave, fantastični ambijent i različite originalne prepreke ovo iskustvo čine onim koje se dešava jednom, a pamti celog života 😍😍😍! Uz malo brzine, snalažljivosti, izdržljivosti, snage i preciznosti takmičari će imati priliku da se uhvate u koštac sa čak 2 staze. Za razliku od prošle godine, ovogodišnja Fortmaster trka donosi stazu Red Bull Fortmaster 7 dužine 7 km sa 15 prepreka, ali i  RedBull Fortmaster 16 dužine 16 km sa 26 prepreka različite težine. Prepreke su podeljene na one koje se lako prelaze, prepreke srednje težine i izazovne prepreke. Pohod na tvrđavu održaće se u 3 kategorije - individualnoj muškoj i ženskoj, odnosno timskoj na obe staze ☝🏻.

Foto: Redportal.rs/Predrag Vučković

Dvanaest najuspešnijih i najizdržljivijih takmičara i takmičarki, kao i 2 tima, imaće tu čast da ponesu titulu fortmastera i svoja imena upišu u istoriju uz titulu osvajača neosvojive tvrđave 😎! 

Popularnost ovog nesvakidašnjeg takmičenja potvrdila je i činjenica da su prvi kontigenti karata u svim kategorijama rasprodati u rekordnom roku. Zato ne propusti poslednju šansu za učešće u ovom jedinstvenom izazovu i prijavi se ovde za poslednji, last minute kontigent karata do utorka, 21. maja 2022. godine, do 23.59.59 č.

Sve informacije o samom događaju, mapama trke, preprekama, ali i o načinu prijave i pravilima dostupni su na sajtu Red Bull Srbija.

Spremi se za pohod na zidine koje niko do sada nije osvojio i postani Red Bull fortmaster! 😁

Autor: redportal.rs

#Fortmaster trka

#Golubačka tvrđava

#Trka